SWEDEN Throwdown 2022

Event description

SWEDEN THROWDOWN ÄR TILLBAKA! 

Varje lag består av 4 – 6 medlemmar (dock minst 2 och max 3 av varje kön) Det är bara 4:a atleter med och kör i varje workout. Det gör det möjligt för er att tänka taktiskt när ni sätter ihop erat lag. 

Du och dina vänner kommer att få göra upp som segern i event som saknar motstycken in CrossFit. Som vanligt så går fredagens och lördagens 20 bästa lag vidare till en egen RX-klass på söndagen, och som vanligt lovar vi att bjuda dessa lag på en överraskning!

Samla ihop ditt lag och anmäl dig nu!

OBS! Det räcker med att en person anmäler laget d.v.s. ni behöver inte ha alla lagmedlemmar klara vid anmälan! Kostnaden är 5700 sek / lag (d.v.s. 950 sek / atlet) som betalas vid anmälan av laget. Alla lag kör alla event under tre dagar. Sista dagen att ljustera lagnamnet är 15 mars 2022. 

PRELIMINÄRT TIDSSCHEMA

Fredag 15.04.22:

17:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
17:30 Heat 1 start
22:00 Avslut dag 1

Lördag 16.04.22:

08:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
09:00 Heat 1 start
20:00 Avslut dag 2

Söndag 17.04.22:

08:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
09:00 Heat 1 start
17:30 Prisutdelning
18:00 Avslut


Observera att samtliga tider är cirkatider och kan komma att ändras. Fullständiga heat-listor och schema kommer släppas först dagarna innan tävling. 

 

WORKOUTS, HEATLISTOR OCH KVAL TILL RX

Samtliga 100 lag kommer genomföra samma sex workouts (fredag & lördag) som är designade för att fungera som ett kval inför söndagen. Till söndagen fördelas lagen till två olika nivåer. De 10 bästa lagen (oavsett open age eller master) får under söndagen köra RX.

Ytterligare 3 workouts körs på söndagen av alla lag (RX har ett extra event i ”Event X”) och det blir ingen final. Tid för prisutdelning är planerad till ca. 17.30

Alla workouts kommer att släppas på kvällen innnan tävling. Det blir mycket ”klassiska moment” med inslag av unika event i sann Throwdown Events-anda. Just prepare to be surprised… 

DUSCH OCH OMKLÄDNINGSRUM

Då vi är på en sportarena så finns alla bekvämligheter tillgängliga. Lämna inga värdesaker i omklädningsrummet.

 

NIVÅ PÅ TÄVLINGEN

Intermediate

Vi förväntar oss att du hanterar de flesta rörelser med stång, hantlar, kettlebells etc. Vikterna är även i Intermediate-klassen reducerade jämfört med RX. I intermediate hanterar du flertal gymnastiska övningar.

Ej unbroken handstand walk / ej ring muscle ups / ej legless rope climb

RX

Du hanterar samtliga övningar med all tänkbar utrustning och behärskar alla gymnastiska moment. Be prepared for anything and everything!